Sexolog i Oslo uten ventetid
Sexologisk rådgivning og samtaler med enkeltpersoner og par i Oslo. Vi har ingen ventetid, og er åpen både på dag- og kveldstid.
Vi gir råd, tilbyr samtaler og kartlegging av utfordringer rundt seksuell helse som en viktig del av menneskets totale helsetilstand uavhengig av alder. Vi tilbyr også familiesamtaler hvor f.eks. barn/ungdom trenger støttesamtaler med sine nærmeste i forhold til kjønn og seksualitet.
Man møter forskjellige utfordringer gjennom livet som singel og/eller som partner.
«Seksuell helse er definert som fysisk, psykisk, emosjonelt og sosialt velvære relatert til seksualitet. Seksualitet omfatter blant annet vår kjønnsidentitet, seksuell orientering, erotikk, glede, intimitet og reproduksjon. God seksuell helse er en ressurs og beskyttelsesfaktor som fremmer livskvalitet og mestringsferdigheter gjennom hele livet»
Helsedirektoratet
Noe av det vi kan hjelpe deg/dere med er:
- Tanker og spørsmål knyttet til din seksualitet
- Jobbe med parforholdet, intimitet og kommunikasjon
- Å snakke om manglende eller endret seksuell lyst
- Seksuelle dysfunksjoner, ereksjonssvikt, tørre slimhinner og tap av libido
Vi har ulik kompetanse, men kan møte deg/dere i forhold til de fleste utfordringer innenfor seksualitet.
Klikk deg inn på behandler for nærmere beskrivelse og spesialitet.
Sexolog ved konflikter i parrelasjonen
Når man opplever konflikter i parrelasjonen, vil det ofte påvirke seksualiteten – og når det oppstår seksuelle vanskeligheter har det innflytelse på relasjonen. I affektfokusert par- og sexterapi kombineres teorier fra psykoterapi og sexologi, som gir et godt grunnlag til å arbeide med parterapi og samlivsproblemer.
Sexolog kan hjelpe deg/dere med å:
- Utforske intimiteten og seksualiteten sammen som par?
- Jobbe med parforholdets ulike sider og møte hverandre i ulikhetene dere har?
- Bedre kommunikasjonen til partner?
- Snakke sammen om manglende eller ulik lyst?
- Gi parforholdet er ny sjanse?
- Jobbe med fastlåste parkonflikter?
- Jobbe gjennom konflikt i brudd?
- Snakke om tanker, spørsmål eller problemer i forhold til din seksualitet?
- Uplanlagt gravid og uenige om utfallet av valget?
- Etter-abort samtaler for par og enkeltpersoner
- Eksistensielle kriser
- Seksuelle dysfunksjoner som ereksjonssvikt, tap av libido, tørre slimhinner
- Hekt på porno og vansker med sex sammen med partner
- Fetisjer og fantasier
Fokus på følelsene
I affektfokusert terapi er det, som navnet antyder, fokus på følelsene.
Når en person opplever konfliktfylte følelser, kan de lett fortrenges bevisst/ubevisst for å unngå følelsene. Problemet er når vi ikke har adgang til følelsene og i stedet undertrykker dem, kan det gi engstelse.
Vi bygger opp ubevisste forsvarsmekanismer for å holde ubehaget borte, og det påvirker våre relasjoner til andre mennesker og gir konflikter.
Hva vi hjelper med
I affektfokusert par- og sexterapi er det terapeutens oppgave å gjøre paret oppmerksom på forsvarsmekanismene som er på spill i relasjonen dem imellom. Ved å være bevisst om forsvarsmekanismene, er det også mulig å se hvor mye de blokkerer for at paret kan løse deres samlivsproblemer.
I terapien handler det om å få partene til å se hvilken innflytelse de har på hverandre. Når han sier x, får det henne til at føle y, og så gjør hun z – og omvendt.
Sette seg i den andres sted
Det handler om å bygge opp en felles arbeidsallianse, så paret finner lysten og kreftene til at ta seg av felles problem de har og vilje til å arbeide med problemet. For terapeuten handler det om å styrke deres evne til å se bak atferden (metallisering), så de kan lytte til hverandre og sette seg i den andres sted.
Når man arbeider med par, er det ofte et seksuelt problem de henvender seg på grunn av, eller det er et tema, som dukker opp i beskrivelsen av deres samliv og deres problemer. Terapeuten ser på parets seksuelle vanskeligheter ut fra et affektperspektiv.
Seksuelle vanskeligeter
Seksuelle vanskeligheter kan nemlig være uttrykk for en forsvarsmekanisme. Manglende lyst kan for eksempel være et symptom på, at personen vil unngå nærhet – kanskje på grunn av uavklarte undertrykte følelser som for eksempel sinne ovenfor partneren.
Det er viktig å kunne identifisere dette og arbeide med paret, som gir dem mulighet for å bearbeide deres følelser i fellesskap.